Sałatka przekąskowa to bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu sałatka, którą można przygotować w ekspresowym tempie. Składa się z kilku prostych składników, które idealnie ze sobą współgrają. Sałatka idealnie sprawdzi się na kolację, posiłek do pracy czy poczęstunek dla gości.
Sałatka przekąskowa to również świetna baza do wielu przekąsek. Można zaserwować ją na bagietkach czy krakersach, dzięki czemu otrzymamy smaczne i szybkie do zrobienia przekąski na wieczór. Zapraszam do zapoznania się z przepisem, gdyż sałatka smakuje naprawdę świetnie.
SAŁATKA PRZEKĄSKOWA – PRZEPIS
Składniki
- 4 jajka
- 4 ogórki konserwowe
- 1/2 puszki kukurydzy
- ok. 15 cm pora
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 mała papryka czerwona
- 1 łyżka majonezu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy za skorupki i kroimy w kosteczkę.
- Ogórki konserwowe oraz paprykę czerwoną kroimy w kostkę.
- Kukurydzę oraz tuńczyka odsączamy z zalewy.
- Pora kroimy w półkrążki.
- Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, solą oraz pieprzem.
- Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy przygotowany sos, mieszamy.