Surówka jak u Chińczyka



Aromatyczna i bardzo chrupiąca surówka z białej kapusty i marchewki jak u chińczyka. To prosta w przygotowaniu surówka, która smakuje jak z chińskiej restauracji. Ta surówka to idealny dodatek do każdego drugiego dania, która nada mu jeszcze lepszego smaku. Jeśli jesteście miłośnikami białej kapusty i często przygotowujecie ją w swoim domu do obiadu, ta wersja surówki z pewnością Wam posmakuje. Jeśli nie przygotowujecie takich surówek, tym bardziej zachęcam do przygotowania jej po raz pierwszy w swoim domu, ponieważ jest przepyszna.

Jak przygotować surówkę z kapusty jak u chińczyka?

Surówka jak u chińczyka z pewnością zachwyciła podniebienia wielu osób, nie bez powodu, ponieważ jest naprawdę smaczna. Można ją przygotować także w swoim domu do obiadu, ponieważ surówka z białej kapusty jest naprawdę bardzo łatwa w przygotowaniu. Do jej wykonania potrzebujemy zaledwie kilku składników, białej kapusty, marchewki i pora.

Surówka z kapusty jak u chińczyka jest aromatyczna, pachnąca, lekko słodka, lekko kwaśna i bardzo chrupiąca. Surówka ta będzie idealna dla osób, które szukają ciekawego przepisu na surówkę do obiadu. Idealnie sprawdzi się do każdego mięsa, ryby czy placków ziemniaczanych. Ta surówka to także idealny dodatek do dań z grilla. Zawiera dużo witamin, dlatego tym bardziej zachęcam Was do jej przygotowania.

Surówka z kapusty jak w barze u chińczyka z pewnością posmakuje każdemu z Was. Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem, na pyszną, chińską surówkę z białej kapusty.

PRZEPIS NA SURÓWKĘ JAK U CHIŃCZYKA

Poniżej zaprezentuję wam przepis na puszoną surówkę jak u chińczyka, którą możecie przygotować w zaledwie 15 minut!



Składniki

  • 1 kg kapusty białej
  • 2 marchewki
  • 1/2 pora
  • 1 kieliszek octu
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu

Wykonanie

  • Kapustę szatkujemy na szatkownicy.
  • Marchewkę ścieramy na grubych oczkach.
  • Pora kroimy w półkrążki.
  • Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą, wraz z octem i olejem. Następnie przelewamy do miski z kapustą, marchewką i porem. Całość mieszamy.




Mam nadzieję, że surówka jak u chińczyka Wam posmakowała i będzie częściej gościć w Waszych domach jako dodatek do obiadu. Zapraszam do zapoznania się z innymi przepisami z mojego bloga!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.