Zapiekane roladki z tortilli to świetna propozycja na szybki obiad lub kolację. Danie jest niezwykle proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Do jego wykonania z powodzeniem można wykorzystać składniki zalegające w lodówce z którymi nie wiemy co zrobić.
Ja do przygotowania tej potrawy wykorzystałam szynkę, paprykę, pora, jajka oraz ser. Składniki owinęłam w tortille pocięte na mini roladki i zapiekłam w piekarniku. Błyskawiczne, pyszne i pożywne danie, które z pewnością posmakuje całej rodzinie. Zapiekane roladki z tortilli sprawdzą się również jako imprezowa przekąska. Zapraszam do zapoznania się z moim przepisem i jak zwykle zachęcam to samodzielnego przygotowania!
ZAPIEKANE ROLADKI Z TORTILLI – PRZEPIS
Składniki
- 3 tortille
- 150 g szynki
- 1/2 papryki czerwonej
- 1/3 pora
- 150 g sera żółtego
- 3 jajka
- 100 ml mleka
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Tortille pociąć w paski i zwinąć w roladki. Poukładać ciasno w naczyniu żaroodpornym.
- Następnie tortille wypełnić pokrojoną w kostkę szynką, papryką czerwoną oraz porem.
- Jajka wymieszać z mlekiem, doprawić solą oraz pieprzem. Zalać roladki.
- Ser żółty zetrzeć na tarce i posypać całość.
- Roladki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 30 minut.