Domowe pasty kanapkowe to świetne smarowidło, które odmieni codzienne śniadanie czy kolację. W ostatnim czasie bardzo polubiłam różnego rodzaju pasty na kanapki, dlatego też na moim blogu będzie się pojawiać ich coraz więcej. Na pewno widzieliście już przepis na pastę z porem czy pastę z tuńczykiem, które Wam gorąco polecam.
Tym razem przygotowałam pastę z brokuła. Do jej przygotowania potrzeba nam tylko 2 podstawowych składników a dokładniej jajek i brokuła. Dodatkowo odrobinę majonezu i jogurtu naturalnego, które łączą ze sobą pozostałe składniki. Pasta brokułowa jest bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu. Z pewnością odmieni każde monotonne śniadanie czy kolację. Dodatkowo jest bardzo pożywna i pełna witamin.
Zapraszam serdecznie wszystkich miłośników domowych smarowideł na pyszną pastę z brokuła. Jestem pewna, że zachwyci Wasze podniebienia. Zapraszam na przepis!
PASTA BROKUŁOWA – PRZEPIS
Składniki
- 1 brokuł
- 6 jajek
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę.
- Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie.
- Jogurt naturalny mieszamy z majonezem.
- Pokrojone jajka, ugotowanego brokuła przekładamy do miski, rozdrabniamy za pomocą widelca. Dodajemy majonez z jogurtem oraz sól i pieprz do smaku. Całość mieszamy. Gotową pastę podajemy ze świeżym pieczywem.