Pasta brokułowa

Pasta brokułowa

Domowe pasty kanapkowe to świetne smarowidło, które odmieni codzienne śniadanie czy kolację. W ostatnim czasie bardzo polubiłam różnego rodzaju pasty na kanapki, dlatego też na moim blogu będzie się pojawiać ich coraz więcej. Na pewno widzieliście już przepis na pastę z porem czy pastę z tuńczykiem, które Wam gorąco polecam.



Tym razem przygotowałam pastę z brokuła. Do jej przygotowania potrzeba nam tylko 2 podstawowych składników a dokładniej jajek i brokuła. Dodatkowo odrobinę majonezu i jogurtu naturalnego, które łączą ze sobą pozostałe składniki. Pasta brokułowa jest bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu. Z pewnością odmieni każde monotonne śniadanie czy kolację. Dodatkowo jest bardzo pożywna i pełna witamin.

Zapraszam serdecznie wszystkich miłośników domowych smarowideł na pyszną pastę z brokuła. Jestem pewna, że zachwyci Wasze podniebienia. Zapraszam na przepis!

PASTA BROKUŁOWA – PRZEPIS

Składniki

  • 1 brokuł
  • 6 jajek
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz


Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. 
  • Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. 
  • Jogurt naturalny mieszamy z majonezem.
  • Pokrojone jajka, ugotowanego brokuła przekładamy do miski, rozdrabniamy za pomocą widelca. Dodajemy majonez z jogurtem oraz sól i pieprz do smaku. Całość mieszamy. Gotową pastę podajemy ze świeżym pieczywem. 


Pasta brokułowa przepis
pasta z brokuła


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Dodaj komentarz

9 − 1 =