Pasta kanapkowa z cukinii

Pasta kanapkowa z cukinii

Pasta z cukinii to idealne smarowidło na kanapki, a także świetny dodatek do zapiekanek czy grzanek. Warto ją przygotować, szczególnie w sezonie, kiedy w naszym kraju rośnie cukinia. Wówczas jest jej pod dostatkiem i możemy pokusić się o przygotowanie smacznych dań i przekąsek z cukinii.



Polecam Wam pyszną pastę kanapkową z cukinii, którą zaprezentuję Wam w dzisiejszym wpisie, ale także:

Ponadto cukinia należy do dosyć tanich warzyw, dlatego tym bardziej zachęcam Was do wypróbowania przepisu. Pasta kanapkowa z cukinii jest naprawdę bardzo smaczna. Składa się z kilku prostych składników i jest łatwa w przygotowaniu. Jestem pewna, że zachwyci Wasze podniebienia.

PASTA KANAPKOWA Z CUKINII – PRZEPIS


Liczba porcji: 4 | Czas przygotowania: 20 minut | Poziom trudności: Łatwy

Składniki

  • 3 jajka
  • 1 mała cukinia
  • 100 g żółtego sera
  • 1 cebula
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka masła
  • sól
  • pieprz


Wykonanie

  • Cebulę kroimy w drobną kosteczekę, podsmażamy na łyżeczce masła.
  • Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach. Przekładamy na patelnię z cebulą i razem podsmażamy.
  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Do miski przekładamy jajka, ser żółty oraz przestygniętą cukinię z cebulką. Dodajemy majonez oraz sól i pieprz. Całość mieszamy do połączenia składników.


Pasta kanapkowa z cukinii
Pasta kanapkowa z cukinii
Pasta kanapkowa z cukinii


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.4 / 5. Oddanych głosów: 5

Dodaj komentarz

dwadzieścia − osiem =