Roladki z tortilli to bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu przekąska na imprezę. Roladki z tortilli z dodatkiem szynki, sera, sałaty i kremowego serka to przekąska, która znika z talerza w mgnieniu oka.
Roladki z tortilli są bardzo smaczną przekąską, którą możemy zabrać ze sobą do szkoły i pracy, jako zamiennik tradycyjnych kanapek. Do przygotowania tej przekąski będziemy potrzebować gotowych placków tortilli, które kupicie w każdym markecie.
Szybkie przekąski z tortilli sprawdzą się na każdej imprezie, nieważne czy będą to urodziny, imieniny, święta, sylwester, czy zwykłe spotkanie z przyjaciółmi. Przekąski z tortilli w naszym domu goszczą bardzo często.
Nie raz uratowały sytuację, kiedy mieliśmy niezapowiedzianych gości. Zazwyczaj mamy w domu tortille, serek, szynkę i jakieś warzywa, sądzę, że w Waszych kuchniach również znajdziecie te składniki. Dużą zaletą tej przekąski, jest to, że jest ona gotowa do podania, zaraz po przygotowaniu.
Zapraszam do wypróbowania mojego przepisu na roladki z tortilli. Oczywiście możecie go w dowolny sposób modyfikować i tworzyć różne ciekawe nadzienia. Zamiast szynki możecie dać łososia wędzonego czy tuńczyka.
PRZEPIS NA ROLADKI Z TORTILLI
Składniki:
- 3 tortille pszenne
- 200 g serka Philadelphia
- 9 plasterków szynki z indyka
- 1/2 awokado
- 9 plasterków sera żółtego
- 6 liści sałaty lodowej
- 1/2 czerwonej papryki
Przygotowanie:
- Każdą z tortilli smarujemy serkiem Philadelphia. Można go także zastąpić innym ulubionym serkiem o kremowej konsystencji. Zazwyczaj kupuję różne serki, by tortilla za każdym razem smakowała trochę inaczej. Świetnym wyborem są także serki z dodatkiem szczypiorku czy chrzanu.
- Na wysmarowane tortille kładziemy sałatę lodową, a na nią szynkę i ser.
- Na szynkę i ser wykładamy pokrojoną w słupki paprykę oraz awokado.
- Gotową tortillę zawijamy w rulonik, mocno ją uciskając.
- Zawinięte tortille kroimy na kawałki o grubości ok. 3 cm.