Roladki z szynki to bardzo łatwa przekąska. Idealnie sprawdzą się na każdą nadarzającą się okazję, a nawet w przypadku niezapowiedzianych gości.
Przekąskę tą można przygotować z produktów, które zazwyczaj mamy w lodówce, w bardzo szybkim czasie. Wystarczy ugotować jajka, zetrzeć je na tarce z dodatkiem sera żółtego, pokroić paprykę i całość wymieszać z pozostałymi składnikami.
Roladki z szynki to idealna przekąska na urodziny, imieniny, domówkę, a nawet na święta. Zastanawiacie się jak przygotować roladki z szynki? Nie ma nic prostszego!
Poniżej znajdziecie przepis na szybkie roladki z szynki, które nie dość, że świetnie smakują, to dodatkowo stanowią ciekawą dekorację stołu.
PRZEPIS NA ROLADKI Z SZYNKI
Składniki
- 8 plastrów szynki konserwowej
- 6 jajek
- 100 g sera żółtego
- 1/2 papryki
- 5 łyżek majonezu
- 3 łyżeczki chrzanu
- szczypiorek
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
- Paprykę pokroić w paseczki. Szczypiorek drobno posiekać.
- Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
- Do startych jajek dodać ser żółty, majonez, chrzan, szczypiorek, sól oraz pieprz. Całość wymieszać.
- Powstały farsz wyłożyć na każdy plaster szynki, na farsz położyć pasek papryki, zawinąć na roladki.