Zielona pasta kanapkowa

Zielona pasta kanapkowa

Pasta kanapkowa to świetne smarowidło, które urozmaici nasze śniadanie czy kolację. Można je przygotować z wielu ciekawych składników w różnych połączeniach i smakach. Na moim blogu znajdziecie wiele ciekawych przepisów na pasty kanapkowe, polecam Wam szczególnie:



W tym wpisie, przed Wami zielona pasta kanapkowa. Jej głównym składnikiem jest awokado, jajka oraz tuńczyk. Składniki te idealnie do siebie smakują, a połączone ze sobą smakują naprawdę rewelacyjnie. Pasta wzbogacona jest o cebulkę oraz przyprawy, które nadają jej wyrazistości.

Poniżej zaprezentuję wam prosty i szybki przepis na pyszną pastę kanapkową. Jestem pewna, że urozmaici ona każde śniadanie czy wieczorny posiłek. Zapraszam do zapoznania się z przepisem.

ZIELONA PASTA KANAPKOWA – PRZEPIS

Składniki

  • 1 awokado
  • 2 jajka
  • 1 puszka tuńczyka
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz


Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę.
  • Awokado obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Rozgniatamy widelcem i skrapiamy sokiem z cytryny.
  • Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę, tuńczyka odsączamy z zalewy.
  • Pokrojone jajka, cebulkę i tuńczyka dodajemy do awokado, całość rozdrabniamy widelcem, by składniki się połączyły. Dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego, sól oraz pieprz. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Podajemy ze świeżym pieczywem.


Zielona pasta kanapkowa przepis
Zielona pasta kanapkowa przepis


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 3

Dodaj komentarz

20 − 5 =