Pasta kanapkowa z selera naciowego

Pasta kanapkowa z selera naciowego

Pasty kanapkowe to świetny pomysł na smaczne śniadanie czy kolację. Stanowią one ciekawe urozmaicenie i dodatek do kanapek. Takie pasty kanapkowe można serwować ze świeżym pieczywem i nie tylko. Domowa pasta świetnie sprawdzi się jako dodatek do naleśników, farsz do jajek czy baza do przekąsek. 



Przepisów i pomysłów na pasty kanapkowe jest naprawdę mnóstwo. Na moim blogu znajdziecie różne ciekawe pasty kanapkowe, jak na przykład:

W dzisiejszym wpisie przygotowałam dla Was przepis na pastę z selera naciowego. Połączyłam go z jajkami i tuńczykiem. Składniki te, moim zdaniem idealnie do siebie pasują i świetnie smakują w postaci pasty kanapkowej. Sprawdźcie sami, zapraszam na przepis!

PASTA KANAPKOWA Z SELERA NACIOWEGO – PRZEPIS

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 jajka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz


Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kosteczkę. Umieszczamy w misce.
  • Tuńczyka odsączamy z zalewy. Przekładamy do miski z jajkami i rozgniatamy widelcem.
  • Selera kroimy w paseczki. Przekładamy do miski z jajkami i tuńczykiem. Dodajemy majonez, jogurt naturalny. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. 
Pasta kanapkowa z selera naciowego
Pasta kanapkowa z selera naciowego
Pasta kanapkowa z selera naciowego


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3 / 5. Oddanych głosów: 3

Dodaj komentarz

4 + 4 =