Pasty kanapkowe to świetny pomysł na smaczne śniadanie czy kolację. Stanowią one ciekawe urozmaicenie i dodatek do kanapek. Takie pasty kanapkowe można serwować ze świeżym pieczywem i nie tylko. Domowa pasta świetnie sprawdzi się jako dodatek do naleśników, farsz do jajek czy baza do przekąsek.
Przepisów i pomysłów na pasty kanapkowe jest naprawdę mnóstwo. Na moim blogu znajdziecie różne ciekawe pasty kanapkowe, jak na przykład:
- Pasta kanapkowa z 3 składników
- Pasta brokułowa
- Pasta jajeczna
- Pasta z tuńczyka
- Pasta kanapkowa w 5 minut
W dzisiejszym wpisie przygotowałam dla Was przepis na pastę z selera naciowego. Połączyłam go z jajkami i tuńczykiem. Składniki te, moim zdaniem idealnie do siebie pasują i świetnie smakują w postaci pasty kanapkowej. Sprawdźcie sami, zapraszam na przepis!
PASTA KANAPKOWA Z SELERA NACIOWEGO – PRZEPIS
Składniki
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3 jajka
- 2 łodygi selera naciowego
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kosteczkę. Umieszczamy w misce.
- Tuńczyka odsączamy z zalewy. Przekładamy do miski z jajkami i rozgniatamy widelcem.
- Selera kroimy w paseczki. Przekładamy do miski z jajkami i tuńczykiem. Dodajemy majonez, jogurt naturalny. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.