Nie macie pomysłu na dzisiejszy obiad? Wasze codzienne dania już Wam się przejadły? Zapraszam Was do zapoznania się z poniższym przepisem, gdzie zaserwuję Wam coś naprawdę pysznego!
Filet z kurczaka pod cebulową pierzynką to idealna propozycja na szybki obiad. Danie to składa się z soczystych kotlecików z kurczaka z dodatkiem cebulowej pierzynki, przygotowanej na bazie czerwonej cebuli, sera żółtego i serka ziołowego „President”. Dodatek takiej pierzynki do mięsa sprawia, że smakuje ono całkiem inaczej.
Bardzo często przygotowuję w swoim domu kurczaka w różnych postaciach, ponieważ tradycyjne kotlety w panierce po prostu nam się przejadły, ileż można jeść ciągle to samo. Staram się, aby nasze domowe menu było urozmaicone, co także polecam i Wam.
Kurczak pod cebulową pierzynką to bardzo dobru pomysł na obiad, kiedy zależy Wam na tym, aby było to szybkie danie. Wystarczy przygotować mięso oraz cebulową pierzynkę i całość wstawić do piekarnika, reszta zrobi się praktycznie sama. Wy w tym czasie macie chwilę na pyszną kawę.
Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na kurczaka pod cebulową pierzynką. Mam także inne wersje tego dania, które znajdziecie we wcześniejszych wpisach:
PRZEPIS NA FILET Z KURCZAKA POD CEBULOWĄ PIERZYNKĄ
Składniki
- 400 g fileta z kurczaka
- 2 cebule czerwone
- 3 łyżki twarogu „President” z ziołami
- 150 g sera żółtego
- Sól
- Pieprz
- Przyprawa do kurczaka
- Łyżka masła
Wykonanie
- Filety z kurczaka umyć i oczyścić z błonek. Następnie podzielić na małe kotleciki i delikatnie porozbijać tłuczkiem.
- Każdego kotlecika posypać solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka z obu stron.
- Cebulę pokroić w krążki i udusić na łyżce masła.
- Do uduszonej cebuli dodać starty na tarce ser żółty, serek President, szczyptę soli i pieprzu. Całość wymieszać.
- Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Poukładać na niej kotleciki, a na każdy z nich nałożyć po łyżce cebulowej pierzynki.
- Gotowe mięso wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez 35 minut.